Vrijeme održavanja: 03.10.2016.

Na sedmom izdanju sajma očekuje se stotinjak izlagača.

Objavljeno: 04. 10. 2016. , Ažurirano: 05. 10. 2016.

U prostorijama Županijske komore Pula, u ponedjeljak, 3. listopada, održana je konferencija za medije kojom su predstavnici organizatora – Županijske komore Pula i izvršnog organizatora  - tvrtke Motortech Consulting d.o.o. predstavili ovogodišnje, 7. izdanje međunarodnog sajma brodske opreme Pula Boat Fair.

Konferenciji su nazočili predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, direktor Motortech Consulting d.o.o. Livio Bolković, pročelnica pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Pule Vesna Sajić te predstavnici partnera sajma: regionalni direktor RBA za poslovanje s pravnim subjektima Hrvoje Budak, referentica općih poslova brodogradilišta Tehnomont d.o.o. Jelena Cvek Terlević, direktor tvrtke S.M. Internet Tehnologije d.o.o. Mitar Marić,  tajnik Zajednice tehničke kulture Anton Pletikos te izvršni direktor Jadranskog osiguranja d.d. Luka Brkić. Također, partneri ovogodišnjeg sajma su i Uljanik grupa, Metronet d.d., NP Brijuni, ABB, Turistička zajednica Grada Pule te Istarska županija koja je uz Grad Pulu,pokrovitelj sajma.

"Izlagača će ukupno, što u šatoru, što van šatora biti oko stotinjak, to je čak i malo više nego prošle godine. Smatramo kako je ovo najozbiljniji sajam proizvođača brodske opreme do sada i imamo zaista puno izlagača koji inače sudjeluju i na puno većim europskim sajmovima. Eksponati takvih izlagača ne mogu se vidjeti drugdje u Hrvatskoj na sajmu takvog tipa. Imamo izlagača iz Engleske, Njemačke, Turske, Češke, Slovenije, Srbije te iz cijele Hrvatske. Bit će tu proizvođača motora, elektronike, brodskih agregata, prateće opreme….ovaj sajam je ujedno u znaku 160. obljetnice osnutka brodogradilišta Uljanik koje će na sajmu imati poseban štand", kazao je Livio Bolković, predstavnik izvršnog organizatora sajma.

U ime organizatora, HGK Županijske komore Pula, predstavnicima medija obratila se Jasna Jaklin Majetić koja je istaknula potporu Hrvatske gospodarske komore u nastupu domaćih izlagača na ovogodišnjem sajmu.

"Osim značajne financijske potpore koju HGK pruža izlagačima iz cijele Hrvatske, sufinancirajući 50 posto troška izlagačkog prostora, mi smo kao stručna institucija postigli da ove godine na sajam dolazi delegacija iz Republike Srbije, u organizacij Privrednih komora Sremska Mitrovica, Valjevo i Novi Sad. Posebno će biti zastupljen klaster metaloprerađivača iz Vojvodine, kao izlagači ali i kao sudionici u poslovnim razgovorima koji su izrazito značajna komponenta ovog sajma. Razgovori se organiziraju u okviru Europske poduzetničke mreže, a očekujemo da budu uspješni baš kao i prošle godine", rekla je Jaklin Majetić.

Ovogodišnje izdanje Pula Boat Faira započinje u srijedu, 12. listopada, a trajat će do 14. listopada.