Vrijeme održavanja: 18.10.2016.

Županijska komora Osijek u suradnji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca i Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom organizira 18. listopada u 10 sati u ŽK Osijek seminar za poduzetnice s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim i gospodarskim aktivnostima Hrvatske.

Za Hrvatsku se još uvijek može reći kako je relativno mlada tranzicijska zemlja u kojoj su društvene vrijednosti, a među kojima i one poduzetničke, još uvijek u fazi izgradnje, odnosno, u fazi učvršćivanja i stabilizacije. O prostoru za poboljšanja posebice poduzetničkog ozračja govore i posljednja istraživanja, u kojima Hrvatska nažalost ne stoji najbolje. Jasan je to pokazatelj kako malo i srednje poduzetništvo kao nositelj većine gospodarstva u Europskoj uniji mora biti ključno i u razvoju gospodarstva Hrvatske, a žene ovdje imaju posebnu ulogu s obzirom na njihovu nedovoljnu uključenost.

Seminar uključuje četiri tematske radionice koje će voditi priznati stručnjaci, Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, mr. sc. Ivana Radić, voditeljica marketinga Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i dr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem on-line obrasca. U pratećim dokumentima priloženi su program i brošura radionice.

Za više informacija kontakt-osoba u ŽK Osijek jest Ines Balog, e-pošta: ibalog@hgk.hr, tel: 031/223-819.