Vrijeme održavanja: 18.10.2016.

Objavljeno: 05. 10. 2016. , Ažurirano: 20. 10. 2016.

U Županijskoj komori Osijek je 18. listopada održan besplatni seminar za poduzetnice u suradnji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca i Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. Seminaru je, u velikoj Vijećnici ŽK Osijek, nazočilo stotinjak žena.

Održani seminar imao je za cilj motivirati i prenijeti praktična znanja kako bi žene odlučnije krenule u poduzetničke vode.

Na seminaru je bilo riječi o postizanju tržišnog uspjeha dobrom prezentacijom svog poduzetništva, zatim kako birati klijente, kakav je bontom u poslovnim odnosima i što pružaju informacijske tehnologije poduzetništvu i razvoju poslovanja. Predstavljeni su i korisni, a besplatni, alati u „digitalnom“ uredu. Također se govorilo o barijerama u razvoju poduzetništva, od pravno-administrativnih do poreznih, a kao najveće od svih spomenute su društveno uvjetovane barijere.

Davor Škrlec je ovom prilikom, a povodom Međunarodnog dana poduzetnica, koji se obilježava 19. studenog najavio izlazak knjige“Ja (ne)mogu biti poduzetnica”  pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta te je pozvao poduzetnice da svoj besplatni primjerak mogu dobiti preko njegovog Ureda.