Vrijeme održavanja: 06.10.2017. - 08.10.2017.

Objavljeno: 14. 08. 2017. , Ažurirano: 09. 10. 2017.

Gospodarsku manifestaciju Dani meda organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek u suradnji sa Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije i Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku kao znanstvenom institucijom.

U sklopu manifestacije održat će se XXII. ocjenjivanje kvalitetnih sortih vrsta meda iz cijele Hrvatske, XVI. ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda te XIII. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda. Pakovine se ocjenjuju po sljedećim kategorijama: pakiranje meda, pakiranje pića koja se proizvode s medom i od meda, pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja, a koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suveniri.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda, a uzorci meda se moraju se dostaviti najkasnije do 8. rujna.

Uzorke za ocjenjivanje pakiranja meda, pakiranja pića koja se proizvode s medom i od meda, kvalitete pića od meda i s medom, proizvode koji služe  za poboljšanje zdravlja, a proizvedeni su od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suvenire, potrebno je dostaviti  također najkasnije do 8. rujna 2017. godine.

Nakon ocjenjivanja i obrade ocjenjivačkih listića, najbolje ocjenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodjeljene na završnoj svečanosti 7. listopada u 10 sati u Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13.

U pratećim dokumentima se nalazi Javni natječaj za XXII. ocjenjivanje meda i Javni natječaj za XVI. ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda.