U ŽK Osijek predstavljen E-impuls

Ministarstvo poduzetništva i obrta u Županijskoj komori Osijek održalo je 26. kolovoza informativnu radionicu na kojoj je predstavljen E-impuls.

Za razliku od dosadašnjih sličnih programa za male i srednje poduzetnike koji su financirani iz državnog proračuna, sredstva za E-impuls u potpunosti su osigurana iz europskih strukturnih i i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i Europski fond za regionalni razvoj

E-impuls je namijenjen poticanju početnih ulaganja povezanih s osnivanjem osnovne poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga. Potpore u okviru ovog poziva namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama koje se bave ekonomskom djelatnošću, a koje su, u skladu s definicijom, mikro i male tvrtke. Pojedinačna potpora male vrijednosti malim i mikro tvrtkama u programu E-impulsa kretat će se od 30.000 do 300.000 kuna, a ukupno raspoloživih je 250 milijuna kuna. Projektne prijave podnose se do 30. rujna.

Uvodni pozdravni govor održao je ministar Darko Horvat posebno naglasivši da se u ovom natječaju vodilo računa o smanjenju i pojednostavljenju administrativnih procedura, a u svrhu povlačenja što više sredstava. Sanja Fišer iz Uprave za programe Ministarstva poduzetništva i obrta i Svjetlana Bašić iz Odjela za provedbe projekta agencije HAMAG BICR, pružile su sudionicima informativne radionice detaljne informacije o natječaju i natječajnoj proceduri te ih upoznali s postupkom prijave, prihvatljivošću projekata i prijavitelja, postupkom vrednovanja projektnih prijedloga, rokovima, procesom nabave i samom provedbom projekata.

Na radionici je sudjelovalo oko stotinjak predstavnika tvrtki i ustanova s područja Osječko-baranjske , Vukovarsko-srijemske  te Brodsko-posavske županije. Na kraju radionice odgovoreno je na čitav niz konkretnih pitanja sudionika.

Više informacija o natječaju i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.