Vrijeme održavanja: 04.04.2017. - 08.04.2017.

Objavljeno: 04. 04. 2017. , Ažurirano: 26. 04. 2017.

Poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije ovaj se tjedan predstavljaju na 20. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2017. u organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica.

Organiziranje zajedničkog sudjelovanja na mostarskom sajmu je nastojanje HGK Županijske komore Koprivnica da svojim članicama omogući predstavljanje proizvoda i usluga na ovom, za naše gospodarstvo, značajnom tržištu, produbljivanje gospodarskih veza u skladu sa svojom misijom kao promotora gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se Podravka, Radnik, Lasselsberger-knauf, Hangar18, Hartmann, Krolid, 30-ak izlagača poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije koji su prisutni ili žele plasirati svoje proizvode i usluge na tržište BiH.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017. najveća je i najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, a održava se  od 4. do 8. travnja na prostorima Slobodne zone Hercegovina. Ovogodišnja je zemlja partner mostarskog sajma Republika Hrvatska.

„Hrvatska će biti vaš glasnogovornik na putu u EU“, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković otvarajući sajam. Premijer Plenković naglasio je kako je ovo ne samo gospodarski nego i politički skup koji pridonosi kreiranju dodatne suradnje svih konstitutivnih naroda koji žive i djeluju na ovom području i na čijoj će ravnopravnosti, kako kaže, inzistirati. Dodao je da želi riješiti sva otvorena pitanja te najavio nastavak potpore Hrvatske u procesu pristpanja BiH Europskoj uniji.

„Hrvatska i BiH dio su jedinstvenog ekonomskog prostora. Na tržište BiH izvezemo više od milijardu i sto milijuna eura vrijedne robe i usluge, što dovoljno svjedoči o njegovoj važnosti“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović najavivši ponovno otvaranje Predstavništva HGK u BiH, gdje djeluje 200-tinjak hrvatskih tvrtki. Hrvatska je najveći ulagač u BiH, dok je BiH u Hrvatsku šesti.

„Nama je iz Podravke od samog pokretanja bilo strateški važno da budemo prisutni, ujedno dajući svoj doprinos bogatstvu ponude, atraktivnosti i zanimljivosti ovog međunarodno priznatog događaja. Izvanrednost je Mostarskog sajma u činjenici da pruža priliku da izlagači predstave svoje proizvode, upoznaju se i sklope poslove. Podravkino je Predstavništvo u BiH, po broju zaposlenih, među najbrojnijim predstavništvima u više od 20 zemalja, a BiH tržište tradicionalno smatramo jednim od najvažnijih i najvjernijih“, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Nakon svečanosti otvorenja, izaslanstvo visokih dužnosnika, u kojem su uz hrvatskog premijera Andreja Plenkovića bili predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, direktorica Sajma Dalfina Bošnjak, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, srbijanski predsjednik Vlade Aleksandar Vučić i predsjednik HGK Luka Burilović, posjetilo je izložbeni prostor Podravke i HGK Županijske komore Koprivnica gdje su ih dočekali domaćini predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar,  predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec i župan  Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Zajedničko predstavljanje gospodarstva Koprivničko-križevčke županije podržali su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija i Razvojna agencija Podravine i Prigorja PORA.