Vrijeme održavanja: 09.02.2017.

Objavljeno: 10. 02. 2017. , Ažurirano: 15. 03. 2017.

U četvrtak, 9. veljače, u velikoj dvorani Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s ravnateljima svih osnovnih i srednjih strukovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, na kojemu se razgovaralo o promociji deficitarnih strukovnih zanimanja po osnovnim školama diljem županije.

ŽK Koprivnica će u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ-om - Područnim uredom Križevci, Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije, srednjim strukovnim školama i tvrtkama Radnik d. d. iz Križevaca i Rasco d. o. o. iz Kalinovca provoditi projekt Promocija strukovnih zanimanja, s naglaskom na zanimanjima koja su deficitarna na području Kopivničko-križevačke županije.

Projektom Promocija strukovnih zanimanja, provedbom kampanje tijekom travnja i svibnja ove godine, želi se potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji na upis strukovnih zanimanja i time pridonijeti smanjenju jaza između ponude i potražnje na tržištu rada i smanjenju udjela nezaposlenih mladih ljudi.

Provedbom kampanje, medijskim oglašavanjem, organizacijom info-dana za roditelje i učenike po osnovnim školama, cilj je pružiti informacije roditeljima i učenicima koja su to deficitarna zanimanja, koje su potrebe poslodavaca i planovi poslodavaca za novim zapošljavanjima, koje su mogućnosti razvoja u smislu rada kod poslodavca ili imati vlastiti obrt/tvrtku, učeničkim stipendijama, praksi i sl.

„Ovaj projekt pokrećemo na inicijativu  tvrtki, članica Komore kojima kronično nedostaju kadrovi strukovnih zanimanja, osobito u sektoru graditeljstva. Između ostalog, HZZ preporučuje upis dodatnog broja učenika za zanimanja: tesar, zidar, vozač, limar, tj. najtraženijih na tržištu“, naglasila je viša stručna suradnica i koordinatorica projekta iz ŽK Koprivnica Renata Lohajner predstavljajući projekt.

Potporu projektu dali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i dožupan Ivan Pal, istaknuvši da je svaka inicijativa koja ide u dobrobit našem društvu dobrodošla, osobito kad su mladi ljudi u pitanju.