ŽK Karlovac u posjetu tvrtki Victa d. o. o.

Predstavnici ŽK Karlovac posjetili su 3. svibnja proizvodni pogon tvrtke Victa d. o. o. u blizini grada Karlovca i u razgovoru s direktorom Tomislavom Tomaškovićem upoznali se s postojećim poslovanjem te planiranim ulaganjima.

Tvrtka Victa bavi se preradom i proizvodnjom proizvoda od mesa peradi, svinjetine, junetine i divljači, ali trenutno je fokusirana na proizvodnju proizvoda iz vlastitog proizvodnog programa VICTA BBQ Delikatesa. Mesne delikatese, proizvodi od mesa peradi i svinjetine, novi su program unaprijed pripremljenih BBQ (roštilj – grill) delicija. Pogodne su za brzu i jednostavnu pripremu ili doradu u domaćinstvu i uslužnim ili ugostiteljskim objektima. BBQ Delikatese dolaze u kombinaciji s gotovim umacima koji zaokružuju sve okuse vrhunskog jela s roštilja.  

Tvrtka posjeduje sve potrebne certifikate, rješenja i dozvole za obavljanje postojeće djelatnosti. Posluje u skladu sa svim normama o sljedivosti hrane i zaštiti zdravstvene sigurnosti u radu s hranom i načelima HACCP-a (eng. HACCP – Hazard analysis and critical control points).

Predstavnici ŽK Karlovac upoznali su njeno rukovodstvo s uslugama Hrvatske gospodarske komore namijenjenim jačanju internacionalizacije poslovanja, akcijom Kupujmo hrvatsko, ali i novom uslugom, online Katalogom hrvatskih proizvoda kako bi se proizvodi kvalitetno pozicionirali i na domaćem tržištu. Dogovorene su buduće zajedničke aktivnosti o sudjelovanju tvrtke na sajmovima na kojima HGK organizira sudjelovanje i mogućnosti izlaska na nova tržišta. Tvrtki su također predstavljene mogućnosti bespovratnih potpora za poduzetnike na lokalnoj i nacionalnoj razini radi unapređenja poslovanja i sufinanciranja planiranih ulaganja.

S obzirom na nedostatak financijskih sredstava kojima bi se ostvarila vizija kvalitetnog proizvoda i tržišno prepoznatljivog branda VICTA BBQ, predložena je suradnja s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) o mogućnosti kreditiranja te s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo (HAMAG – BICRO) o programima ESIF zajmova. Također, predstavljeni su poduzetnički krediti na razini Karlovačke županije i Grada Karlovca koji omogućuju subvenciju kamate i pogodni su izvor financiranja.

Planirane edukacije, poslovni susreti i ostale usluge koje su na raspolaganju članicama HGK bile su teme za koje je rukovodstvo tvrtke pokazalo zanimanje.

Kontakti

  • mr. Brigita Palajsa Škarjak viša stručna suradnica Tel: +385 47 612111 Email: bskarjak@hgk.hr