Vrijeme održavanja: 11.10.2016.

Objavljeno: 07. 10. 2016. , Ažurirano: 13. 10. 2016.

Županijska komora Čakovec u utorak, 11. listopada,  održala je sjednicu Gospodarskog vijeća  na kojoj su prisutnima predstavili stanje u gospodarstvu Međimurske županije, Međunarodnu trgovačku komoru te izabrane poduzetnike za nagradu Zlatna plaketa Međimurske županije za poslovnu 2015. godinu.

Predsjednik ŽK Čakovec Mladen Križaić prisutnim poduzetnicima iznio je trendove gospodarstva Međimurske županije, istaknuvši da svi pokazatelji upućuju na tendenciju rasta. Rastao je ukupni prihod, iznos je od 11,8 milijardi kuna za 9,1 posto veći nego za prethodnu godinu, povećala se i prosječna plaća za 1,7%, broj zaposlenih za 6%, prihodi od prodaje u inozemstvu za 10,2%, uvoz za 5,8% te investicije za rekordnih 30,6%. U rastu gospodarstva glavnu ulogu imaju prerađivačka industrija i trgovina, dok treća djelatnost prema broju tvrtki i druga prema broju zaposlenih, građevinarstvo, bilježi negativne trendove već niz godina. Svi predstavljeni podaci objavljeni su u publikaciji Gospodarski profil Međimurske županije za 2015. godinu.

Sunčanica Skupnjak Kapić predstavila je glavne aktivnosti, usluge i proizvode Međunarodne trgovačke komore kao svjetske poslovne organizacije u čije članstvo su uključene tisuće tvrtki iz svih djelatnosti i regija. Osvrnula se na prednosti koje donosi članstvo te na ulogu Međunarodne trgovačke komore u olakšavanju poslovanja poduzetnicima.

Na sjednici Gospodarskog vijeća članovi su jednoglasno potvrdili prijedlog predsjednika Gospodarskog vijeća Mladena Križaića za izbor poduzetnika za nagradu Zlatna plaketa za poslovnu 2015. godinu.

Tako je u kategoriji velikih tvrtki najbolje pokazatelje ostvarila tvrtka LPT d. o. o. Prelog, u kategoriji srednjih tvrtki Letina intech d. o. o. Čakovec, dok u kategoriji malih tvrtki Zlatnu plaketu dobiva Ronis d. o. o. Čakovec.