Daniela Gracan_web.jpg

Dr. sc. Daniela Gračan je prije svega i iznad svega majka tri (vrlo zahtjevne djevojčice/djevojke) koje ju trebaju iako ih uči da budu samostalne, ali i da nauče ustati ako i kada padnu. Dvije su studentice (druga i treća godina studija), a najmlađa Alma je prvi razred gimnazije. Zatim je supruga koja baš ne kuha rado ako ne treb, ali može i to ako baš mora… Kuhanje i gastronomija inače su hobi njezinog supruga. Rođena je u prekrasnom Lovranu u koji se vratila nakon lutanja po bijelom svijetu i tu zasnovala svoj dom i obitelj. Obožava otok Krk, a posebno Vrbnik gdje je rođen njezin otac, a danas je njezin drugi dom.

Predstojnica je Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Redovita profesorica, predaje na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju kolegije Specifični oblici turizma, Kongresni turizam, MICE turizam, Nautički turizam. Gostujuća je profesorica na fakultetu u Mostaru i nositeljica kolegija na doktorskom studiju na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Objavila je preko stotinu znanstvenih i stručnih članaka i knjiga. Uživa u svom poslu i radu s mladim ljudima kojima nastoji prenijeti znanje i približiti im svijet rada za koji ih moramo pripremiti.

Moj životni/poslovni moto: Učimo dok smo živi! Jedino znanje nam nitko nikada ne može oduzeti! Dobro se uvijek dobrim vrati!

LABOR  OMNIA  VINCIT  IMPROBUS - Čvrstom  voljom sve  se  može  postići.