Alida Perkov_web.jpg

Dr. sc. Alida Perkov započela je karijeru kao profesorica ekonomije u srednjoj školi u Puli, kasnije kao HR savjetnica u Regionalnoj turističkoj korporaciji, te vlasnica i menedžerica tvornice obuće sa 144 zaposlenih u Puli. Kao poliglotkinja i iskusna ekonomistica bila je zadužena za međunarodne poslove, promociju i strana ulaganja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Puli. Kao doktorica znanosti i analitičarka, svoju poslovnu karijeru završava kao predavačica ekonomije na Veleučilištu u Puli.

Autorica je i suautorica 4 monografije te tridesetak znanstvenih radova na temu gospodarstva.

Bila je hrvatska predstavnica za žensko poduzetništvo u Ujedinjenim narodima, UNECE TOSWE, WP8.Ženeva, od 2001. do 2004., zatim vijećnica i predsjednica Odbora za gospodarstvo I turizam u Županijskoj skupštini Istarske županije.

Osnivačica je i predsjednica BPW-a Prvog hrvatskog kluba Pula od 2001. godine, zatim predsjednica poduzetničke mreže žena Podunavlja BPW Danube Net od 2009. do 2016. godine.  Osnivačica i predsjednica BPW-a AdrionNet od 2017. godine. Suorganizatorica 1. Foruma BPW Adrionnet u Gospodarskoj komori Atene (Grčka) te 2. Foruma BPW AdrionNet na talijanskom sveučilištu Sannio (Benevento-Italija). Koordinirala je organizacijom hibridnog međunarodnog 3.Foruma BPW AdrionNet, 2. listopada 2020. u Puli.

Životni/poslovni moto: Uvijek gledaj sjajnu stranu života.