Vrijeme održavanja: 28.06.2017.

Objavljeno: 28. 06. 2017. , Ažurirano: 28. 06. 2017.

U Dubrovniku su danas predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum na završnom sastanku projekta WebPoSt, podijelili nagrade 5. generaciji studenta u projektu. Riječ je o projektu čiji  je cilj povezivanje obrazovnog sustava i realnog sektora. Sudjelovanjem u ovom projektu, studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo - Sveučilišta u Dubrovniku svoje teorijsko znanje primjenjuju u praksi, a poduzetnici web stranicu dobivaju besplatno.

''Velik dio mikro i malih poduzetnika svoj proizvod i/ili uslugu još uvijek ne predstavlja putem vlastite internetske stranice jer u tom procesu postoji nekoliko prepreka koje ih koče, a to su uglavnom nedostatak sredstava ili nedovoljno poznavanje prodajnih i promocijskih kanala. Upravo je zbog toga Hrvatska gospodarska komora pokrenula projekt WebPoST koji povezuje akademsku zajednicu i gospodarstvenike“ kazala je predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić na završnom sastanku projekta WebPoSt (web-stranice poduzetnicima od studenata), u sklopu kojega su podijeljene pohvalnice i proglašeni najbolji studentski radovi, održanom u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku.

Burum je dodao kako WebPoST omogućava studentima da se za vrijeme školovanja susretnu sa stvarnim potrebama tržišta rada, a gospodarstvenicima predstavlja koristan alat za poboljšanje poslovanja.

Studentima je ovaj projekt sastavni dio kurikuluma, a pravo na besplatnu izradu stranice imaju poduzetnici iz kategorije malih tvrtki (do tri zaposlenika) i udruge. Od početka provođenja projekta, akademske 2012./2013. godine, ukupno su izrađene 63 stranice. O uspješnosti WebPoSt projekta dokaz je i povećani broj zainteresiranih poduzetnika koji premašuje broj studenata uključenih u projekt. Stoga su ove godine, studenti izrađivali po dvije web stranice.

U sklopu ovogodišnjeg poziva, izrađeno je ukupno šesnaest web stranica, a Povjerenstvo za ocjenjivanje odabralo je tri najbolje web stranice.

Dobitnici nagrada su: 

 1. prvo mjesto studentica Marija Papac koje je izradila web stranica za tvrtku AXIOMI. d.o.o.
 2. drugo mjesto student Toni Matijić koji je izradio web stranicu za Udruga vinogradara i vinara ''Grk-Lumbarda''
 3. treće mjesto studentica Petra Asturić koja je izradila web stranicu za tvrtku ABITUS d.o.o.

Svi ostali studenti dobili su pohvalnicu za sudjelovanje u projektu: 

 • Marko Jurić izradio je web-stranicu za tvrtku Labo d.o.o.
 • Joško Đilović za tvrtku Nautika Milinović d.o.o.
 • Pero Prčan za tvrtke Geo Arion d.o.o. i ured ovlaštenog inženjera geodezije Ante Katavić
 • Gracijo Celić za tvrtku Kapa d.o.o. i obrt Fišić
 • Adi Čustović za tvrtku Tendo d.o.o. i udrugu za promicanje kulturnih, umjetničkih, rekreativnih i slobodnih aktivnosti „Vrućiški bali“
 • Mara Burum za tvrtku Indigo grupa d.o.o. i udrugu dobitnici oznake „Hrvatski otočni proizvod“.
 • Marija Papac za tvrtku Axiomi d.o.o. i udrugu Capoeira grupa Origens do Brasil CRO – Hrvatska
 • Toni Matijić za tvrtku Proto-arch d.o.o. i udrugu vinogradara i vinara ''Grk-Lumbarda''
 • Petra Asturić za tvrtku Abitus d.o.o. i zajednički trgovački obrt Lavanda