Završna konferencija projekta GRASS Croatia

U ŽK Bjelovar 27. lipnja održana je završna konferencija projekta GRASS Croatia na kojoj su predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu, kao nositelj projekta, predstavili sve provedene projektne aktivnosti i njihove rezultate.

Kako je istaknuto, cilj je projekta GRASS Croatia – Razvoj ruralnih područja i poljoprivrede za uspješno društvo bio informiranje opće javnosti, poljoprivrednika i potrošača o vrijednostima i mogućnostima Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije te o mjerama i programima u vezi s poljoprivrednim aktivnostima. Projektne aktivnosti započele su 1. srpnja 2016. godine i, zapravo, su predstavljale informativnu kampanju o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici kojom se građanima EU jamči sigurnost hrane i osigurava paleta brojnih, sigurnih i viskokvalitetnih proizvoda po prihvatljivim cijenama.

U tu je svrhu tijekom godine dana provedbe projekta diljem zemlje održan niz sajmova, okruglih stolova, promocija i manifestacija kao što su Gradske farme na kojima se javnost informirala o važnosti poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda, razvoja ruralnih područja, poticanja mladih na bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom i drugim mjerama ruralnog razvoja koja su dio Zajedničke poljoprivredne politike.

Kontakti

  • Helena Pogledić Viši stručni suradnik Tel: +385 43 274 067 Email: hpogledic@hgk.hr