Vrijeme održavanja: 10.11.2020.

Objavljeno: 11. 11. 2020. , Ažurirano: 11. 11. 2020.

U velikoj dvorani ŽK Bjelovar 10. studenoga je održana završna konferencija projekta Korak bliže zaposlenju u kojemu je HGK – ŽK Bjelovar partner, uz HOK – Obrtničku komoru BBŽ te Javnu ustanovu Razvojnu agenciju BBŽ kao nositelja projekta. Ukupna vrijednost projekta je 2.029.826,95 kuna, a financiran je u gotovo 98% iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj ovog projekta je poticanje poduzetničke kulture u društvu radi rasta i razvoja poduzetništva i obrtništva te povećanje stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Radi ostvarenja navedenih projektnih ciljeva, Helena Pogledić, viša stručna suradnica je održala ukupno četiri radionice za nezaposlene osobe o otvaranju trgovačkih društva, pokretanju poslovanja te prednostima samozapošljavanja. Navedeni cijevi projekta ostvareni su i dodjelom potpora male vrijednosti novoosnovanim poduzećima i obrtima, koje je primilo šest poduzeća i pet obrta u ukupnom iznosu višem od 800 tisuća kuna.

Uz to, u sklopu projekta održano je i pet programa osposobljavanja/usavršavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina, odnosno 50-ak dugotrajno nezaposlenih osoba koji su na taj način postali konkurentni na tržištu rada.

Jedan od elemenata projekta bile su i aktivnosti usmjerene na održivo funkcioniranje Lokalnih partnerstva za zapošljavanja (LPZ) te je održan niz radionica za članove LPZ-a BBŽ, među kojima je i ŽK Bjelovar.

Sve navedene projeknte aktivnosti na konferenciji, održanoj u skladu s epidemiološkom situacijom, predstavila je Irena Brezak Fijala, voditeljica projekta sa suradnicima, a konferenciji je nazočio i župan Damir Bajs.