Vrijeme održavanja: 05.07.2018.

Objavljeno: 02. 07. 2018. , Ažurirano: 06. 07. 2018.

Dodjelom pohvalnica, priznanja i proglašenjem najboljih studentica i studenata u projektu WebPoSt 5. srpnja u Rektoratu Sveučilišta završio je ovogodišni ciklus, akademske godine 2017./18. 

Cilj je ovog zanimljivog projekta WebPoSt (web-stranice poduzetnicima od studenata) povezivanje obrazovnog sustava i realnog sektora. Sudjelovanjem studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku svoje teorijsko znanje primjenjuju u praksi, a poduzetnici dobivaju besplatno web-stranicu za predstavljanje svog poslovanja.

Dokaz uspješnosti projekta WebPoSt, koji se provodi šestu godinu zaredom, je i povećani broj zainteresiranih poduzetnika koji premašuje broj studenata uključenih u projekt. Stoga su ove godine,  kao i  prošle, studenti izrađivali po dvije web-stranice, što pridonosi njihovoj praksi i iskustvu rada s klijentima.

U sklopu ovogodišnjeg poziva, 14 studenata izradilo je ukupno 27 web-stranica. Povjerenstvo za ocjenjivanje (profesor i mentor studenata Ivan Grbavac, web-dizajner iz obrta Insoma Ivan Ivičević Bakulić i predstavnica ŽK Dubrovnik) odabralo je tri najbolje web-stranice.

Studentica Magdalena Kačić-Barišić ovogodšnja je dobitnica za obje stanice koje je napravila, a studenti Stijepo Legeny i Nevenko Prce zaslužili su drugo i treće mjesto. Nakon proglašenja najboljih web-stranica, uz simbolične poklon-pakete i pohvale i svi ostali studenti dobili su pohvalnicu za sudjelovanje u projektu.

 web dodjela2018.JPG

HGK ŽK Dubrovnik