Vrijeme održavanja: 27.09.2016.

Skup se organizira kako bi se pomoglo poslodavcima u pretvaranju ovog izazova u priliku za daljnje unapređenje njihovog poslovanja

Objavljeno: 21. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Županijskom komorom Pula organiziraju stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet, u utorak, 27. rujna, u 11 sati u ŽK Pula. Skup se organizira kako bi se pomoglo poslodavcima u pretvaranju ovog izazova u priliku za daljnje unapređenje njihovog poslovanja.

Naime, propisana je obaveza kvotnog zapošljavanja (Pravilnik o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom) kako bi se potaknulo zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada i dugi su niz godina isključene s tržišta. Pravilnik je obvezujući za sve poslodavce koji zapošljavaju najmanje 20 radnika, a kvota se određuje u visini od 3% u odnosu na ukupan broj zaposlenih kod poslodavca, neovisno o djelatnosti koju poslodavac obavlja.

Na skup sudjeluju stručnjaci iz područja radnog prava, te stručnjaci iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za vještačenje, profesionalnu orijentaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Centra za profesionalnu rehabilitaciju, od kojih će poslodavci moći dobiti odgovore na konkretna pitanja. Poziv i program skupa dostupni su pratećim dokumentima.

Interes za sudjelovanje potvrđuje se dostavljanjem kontakt podataka na e-mail: kvitasovic@hgk.hr do 23. rujna 2016.