Vrijeme održavanja: 27.09.2016.

Objavljeno: 21. 09. 2016. , Ažurirano: 29. 09. 2016.

U Županijskoj komori Pula u utorak, 27. rujna, na skupu Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom, poslodavci su se imali priliku upoznati s Pravilnikom o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao s prilikom za unapređenje poslovanja.

Među ostalima su prisustvovali: zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević, savjetnik u HGK za radnu politiku i zapošljavanje Davorko Vidović, predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić te predstavnici Instituta za razvoj tržišta rada, Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zaštitne radionice Tekop Nove i Financijske agencije (FINA).

Propisana obaveza kvotnog zapošljavanja namijenjena je poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada i ona je obavezna za sve poslodavce koji zapošljavaju najmanje 20 radnika, a iznosi 3% u odnosu na ukupan broj zaposlenih, neovisno o djelatnosti koju poslodavac obavlja.

"Mi već imamo dugogodišnje iskustvo u zapošljavanju osoba s invaliditetom i u tome se ogleda naša društvena odgovornost. S ukupno 60 trenutno zaposlenih takvih osoba, iskustva su nam pozitivna jer postoji potpuna integracija s ostalim radnim kolektivom", istaknula je Finina predstavnica Sandra Čovran prilikom predstavljanja iskustva poslodavaca.

"Smisao današnjeg skupa jest da poslodavcima predstavimo mogućnost korištenja poticaja koji su im na raspolaganju prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom, posebice što se tiče prilagodbe radnih mjesta. Također, smatram da je važno da se šira javnost i poslovna zajednica dodatno senzibiliziraju te da zajednički uklonimo predrasude o invalidnim osobama kao o manje radno sposobnim ljudima“,  kazao je Davorko Vidović.

"Htjeli smo da se poslodavci upoznaju s mogućnošću zapošljavanja osoba s invaliditetom jer smatramo da je riječ o nedovoljno iskorištenom potencijalu. Poslodavcima valja temeljito informirati i upoznati ih s mjerama za otklanjanje prepreka s kojima se osobe s invaliditetom susreću u radu", zaključila je Pekeč Knežević.