Vrijeme održavanja: 14.04.2017.

Objavljeno: 16. 04. 2017. , Ažurirano: 20. 04. 2017.

''HGK - Županijska komora Split partner je splitskom ogranku Hrvatske udruge poslovnih žena Krug na projektu namijenjenom razvoju poduzetništva žena pomoću intelektualnoga kapitala te je njegov sukreator i suprovoditelj. Ovaj projekt još je jedna u nizu aktivnosti koje ŽK Split godinama provodi na poticanju i promociji poduzetništva žena i nadamo se da će donijeti ženama u njihovu poslovanju, posebno u turističkoj djelatnosti, onu nužnu dodanu vrijednost, osvijestiti im važnost intelektualnoga kapitala, a svima nama važnost iskorištavanja potencijala i jačanja ženskog poduzetništva'', rekla je v. d. predsjednica Županijske komore Split Mirjana Čagalj u petak, 14. travnja, na konferenciji za novinare povodom predstavljanja projekta Razvoj poduzetništva žena pomoću intelektualnoga kapitala kao potencijala - Radionice za razvoj poduzetništva žena.

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji Splitsko-dalmatinske županije i Kruga Split, koji su potpisali splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i predsjednica splitskoga Kruga Lada Karninčić, projekt je i službeno započet.

''Drago mi je da ovaj sporazum potpisujemo danas, na Dan Splitsko-dalmatinske županije, te da je usmjeren na jačanje poduzetništva žena, za što u Županiji imate potporu i partnera'', rekao je Ževrnja.

Projekt je namijenjen županijskim poduzetnicama, nositelj mu je Krug Hrvatska udruga poslovnih žena - Ogranak Split, a partneri na projektu su HGK - Županijska komora Split, Splitsko-dalmatinska županija i HBOR.

''Cilj je poticanje i promicanje poduzetništva žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji putem edukacije poduzetnica o važnosti upravljanja intelektualnim kapitalom u njihovim poslovnim subjektima. Naime, tijekom godina više smo puta svjedočili o nedovoljnoj informiranosti žena u poduzetništvu s mogućnostima poboljšanja poslovanja korištenjem potencijala intelektualnoga kapitala, pa se nadamo da ćemo ovim projektom to nadomjestiti'', rekla je Lada Karninčić.

Direktorica tvrtke Centar za ekonomiku iz Šibenika Karmen Jelčić, jedna od predavačica i inicijatorica projekta, sažela je namjeru projekta: ''Žene u poduzetništvu imaju znanje, kreativnost i inovatnost, ali to ne smatraju kapitalom. Stoga ćemo ovim projektom i edukacijama nastojati osvijestiti im što mogu učiniti da to svoje znanje kapitaliziraju, posebno u turističkoj djelatnosti, gdje npr. danas baratamo pojmovima poput  turizma doživljalja.''

Projekt bi trebao trajati do 30. svibnja, kada će se na završnoj konferenciji u ŽK Split predstaviti njegovi rezultati.

projekta Razvoj poduzetništva žena.png

Sudionici projekta Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal - Radionice za razvoj poduzetništva žena; Izvor: HGK.