Izvor: HGK

Zajednica nakladnika i knjižara poziva na MFK – Mediteranski festival knjige


Objavljeno: 26. 04. 2019. , Ažurirano: 26. 04. 2019.


Najveći dalmatinski sajam knjiga održava se u Splitu, od 8. do 12. svibnja, treću godinu za redom, i donosi izbor veći od 10.000 knjiga koje će, na više od dvije i pol tisuće kvadrata velike dvorane Gripe, nuditi više od 90 nakladnika i to po promotivnim, sajamskim cijenama koje se spuštaju i do 70%.

Festival organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske, koja djeluje u Hrvatskoj gospodarskoj komori, i to u suradnji s Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom.

mfk-split-5 860x574.JPG

Knjige će nuditi više od 90 nakladnika i to po promotivnim, sajamskim cijenama koje se spuštaju i do 70%; Izvor: HGK.

Tijekom pet dana, MFK nudi i bogat festivalski program koji će se održavati na četiri pozornice - promocije knjiga u velikoj dvorani, panel-diskusije u tzv. Bookvariju, dječje radionice u Malom Bookvariju te večernji Offprogram u Cukarinu Gripe. 

MFK-ov program promocije knjiga i susreta s autorima donosi i brojne novitete kao što je "Proslava" Damira Karakaša, "Mlada misa" Vedrana Kukavice, "Trideset deveti maj" Marka Tomaša, "Sve, samo ne romantika" Marka Podruga, biografiju grupe Elemental, ali i jednu od najvećih zanimljivosti – 100. knjigu Pavla Pavličića "Bakrene sove".

mfk-split-9 860x574.JPG

MFK ima i program promocije knjiga i susreta s autorima; Izvor: HGK.

Dječji program ove godine nudi još i više aktivnosti nego ikad do sada i to sve besplatno.

Djeca i mladi moći će uživati u stvaranju priča s autoricom "Hirovite Mare i Brbljave Are" Tatjanom Pokrajac-Papucci, ali i u robotici, crtanju stripa, kreativnom pripovijedanju Jasmine Žiljak iz Udruge KRIES kao i mnogim promocijama dječje književnosti. Za radionice su potrebne prethodne rezervacije na mfk@mfk.hr .

Glavni ulaz na Mediteranski festival knjige je kroz službeni ulaz u ŠC Gripe, na adresi Osječka 11 - istok, a za osobe s invaliditetom postavljena je rampa za lakši pristup dvorani na bočnom ulazu (kolni ulaz u garaže). Svi kojima treba pomoć pri ulasku mogu se javiti organizatorima.

mfk-split-7 860x645.JPG

Najveći dalmatinski sajam knjiga održava se u Split treću godinu za redom i donosi izbor veći od 10.000 knjiga; Izvor: HGK.

Detaljni program MFK-a s opisima aktivnosti i sve informacije te raspored radionica i načini prijava na njih dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr .

Mediteranski festival knjige organizira se uz potporu partnera kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split, Javna ustanova Športski objekti Split, Hotel Zagreb - Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Europlakat, Mandis, Hrvatska pošta, Laško, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala.