Vrijeme održavanja: 01.07.2021. - 02.07.2021.

Objavljeno: 30. 06. 2021. , Ažurirano: 30. 06. 2021.

Krovno udruženje europskih putničkih agencija i turoperatora, „The European Travel Agents' and Tour Operators' Associations – ECTAA“ održat će svoj proljetni polugodišnji sastanak 1. i 2. srpnja 2021. u Zagrebu. Dio je to aktivnosti u sklopu statusa Hrvatske kao „odabrane destinacije“ (Preferred Destination) ECTAA-e za 2021. godinu. Taj status potvrđen je potpisivanjem ugovora između ECTAA-e i HTZ-a početkom godine kojim se obvezuju na aktivnu suradnju s ciljem dodatnog pozicioniranja Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije. ECTAA je na taj način postala ključni međunarodni partner u promociji hrvatskog turizma i putovanja kroz jačanje odnosa europskih putničkih agencija i turoperatora s destinacijskim menadžment organizacijama i ostalim partnerima.

Tijekom dvodnevnog sastanka izaslanstvo više od 40 izvršnih direktora i predsjednika europskih udruga putničkih agencija razmotrit će mogućnosti daljnjeg razvoja tržišta i politika koje utječu na industriju putovanja, raspraviti što EU čini da pomogne ponovnom pokretanju turizma te upoznati destinaciju domaćina odnosno kompletnu turističku ponudu Hrvatske i sigurnosne mjere koje Hrvatska provodi kako bi gostima osigurala siguran boravak.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz Europske unije, a predstavlja oko 70.000 poduzeća. Ima i četiri međunarodne članice iz Izraela, Malezije, Maroka i Tunisa.

Udruženje putničkih agencija HGK stupilo je u članstvo ECTAA-e 2015. godine po načelu dijeljenog članstva s Udrugom hrvatskih putničkih agencija i uspješno surađuje s ECTAA-om na svim pitanjima od važnosti u poslovanju putničkih agencija i turoperatora. UPA HGK zajedno s UHPA-om domaćin je navedenog sastanka.