Objavljeno: 18. 03. 2016. , Ažurirano: 30. 08. 2016.


ZAGREB AUTO SHOW, međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije vraća se na Zagrebački velesajam od 05. do 10. travnja 2016. Salon automobila autoriziran je od međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA.

Kako bi se Salon pripremio na najvišoj razini, u pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Zagrebački holding i Zagrebački velesajam. Razumijevajući važnost multiplikatorskih efekata za gospodarstvo Grada, kao i promotivnu poruku koju kroz Salon automobila odašiljemo iz Zagreba u svijet, Turistička zajednica Grada po prvi puta je uključena u operativnu pripremu, kako bi destinacija grada Zagreba postala još privlačnija inozemnim, ali i domaćim turistima.

Zagreb Auto Show 2016 održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarević.

Zagreb Auto Show nacionalna je dragocjenost, međunarodno priznati događaj od posebnog društvenog i medijskog značenja za Republiku Hrvatsku, pripreman s puno ljubavi. Spajajući pozitivne efekte svih kanala tržišne komunikacije, Zagreb Auto Show snagom osobnog kontakta daje više - jedinstven doživljaj novog proizvoda i ukupne ponude u živo.

Cjelovitost izlagačkog postava potvrđeno je nastupom više od 350 izlagača. Očekujte 40 premijernih prikazivanja vozila, 82 branda automobila, motocikala i gospodarskih vozila te po prvi put dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera. Status izlagača potvrdili su i tržišni lideri rezervnih dijelova, servisne opreme, leasing kuće te domaća i strana naftna industrija.

U funkciji Zagreb Auto Show-a sav je raspoloživ paviljonski i otvoreni prostor na Zagrebačkom Velesajmu – 14 paviljona i otvoreni prostor na punih 70.000 m2.

U pripremi su mnoga iznenađenja i tematska događanja; Izbor Zvijezde Salona, Auto Moto Forum, Karting utrke u paviljonu 35, susreti Bikera i Moto Alka, Auto Moto Slalom - natjecanje u spretnosti vožnje, DJ Akademija, Crazy Cars - akrobatske vožnje automobila i motora, Harley Show, Automodeli na daljinsko upravljanje: izložba i utrke, izložbe oldtimera i maketa željeznica te malih modela automobila, Mladi & inovativni - FSB racing team i još mnogo toga.

*Prvi dan, 5. travnja, od 08.00 do 16.00 sati je vrijeme rezervirano za novinare i press konferencije, dok je za posjetitelje Salon otvoren od 16.00 do 21.00 sat.

Iz bogatog nagradnog fonda izdvajamo glavnu nagradu - Volkswagen Up, a specijalna nagrada za posjetitelje je dvadeset ulaznica za Europsko prvenstvo u nogometu.