Slovenska ulica 24
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 3718 927
E-mail: kontakt@wiener.hr
www.wiener.hr

Wiener osiguranje VIG d.d. član je Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u srednjoj i istočnoj Europi. Uz "obiteljsko ime", snažna su poveznica s Grupom strateške vrijednosti. Društvo je započelo s radom u Hrvatskoj 1999. godine kao Wiener Städtische osiguranje d.d. i do danas je prošlo nekoliko partnerskih spajanja, čime je proširena prodajna mreža i dodatno podignuta razina kvalitete poslovanja. Wiener osiguranje VIG prema polugodišnjim rezultatima 2019. zauzima četvrtu poziciju s tržišnim udjelom od 8,7 posto na hrvatskom tržištu.

Odgovorno i dosljedno korporativno upravljanje preduvjet je sigurnog i stabilnog poslovanja, rasta i razvoja vrijednosti za osiguranike, dioničare, partnere u prodaji i zaposlenike. Slijedeći ta načela Wiener osiguranje profiliralo se u jednog od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu osiguranja koje spaja tradiciju odgovornog i dosljednog korporativnog upravljanja s inovativnim projektima digitalizacije u duhu modernog vremena. Ta načela poslovanja podrazumijevaju pouzdanost za klijente, ažurnu obradu i isplatu šteta te osobni pristup u postupanju sa zahtjevima klijenata.

Cilj je Wiener osiguranja omogućiti građanima i tvrtkama miran san osiguravajući sve što im je važno u svakodnevnom životu i poslovanju. Vrijednosti kojima se Wiener osiguranje vodi u svakodnevnom poslovanju su ostvarivanje ciljeva, stručnost, otvorenost prema promjenama i pozitivan stav.

Izvor: HGK