Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.


Slovenska ulica 24
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 3718 600
E-mail: kontakt@wiener.hr
www.wiener.hr

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. (Društvo) član je Vienna Insurance Groupa, vodeće osiguravajuće grupe u srednjoj i istočnoj Europi. Uz „obiteljsko ime“ VIG, snažna poveznica s VIG Grupom zajedničke su strateške vrijednosti, odnosno odgovorno i dosljedno korporativno upravljanje koje je preduvjet sigurnog i stabilnog poslovanja, rasta i razvoja vrijednosti za osiguranike, dioničare, partnere u prodaji i zaposlenike. Društvo se profiliralo u jednog od vodećih osiguravatelja na hrvatskom tržištu. Kao takvo je prepoznalo svoju važnu ulogu u promicanju osiguravateljske kulture u Hrvatskoj, što podrazumijeva pouzdanost za klijente, ažurnu obradu i isplatu šteta te osobni pristup u postupanju sa zahtjevima klijenata.

Društvo je započelo s radom u Hrvatskoj 1999. godine kao Wiener Städtische osiguranje d.d. i do danas je prošlo nekoliko partnerskih spajanja, čime je proširena prodajna mreža i dodatno podignuta razina kvalitete poslovanja. Godina 2017. bila je najuspješnija poslovna godina dosad, a kruna uspjeha je i nagrada Zlatna kuna 2017. za najbolje osiguravajuće društvo. Wiener osiguranje VIG trenutno je, prema ostvarenoj premiji u Republici Hrvatskoj, treće osiguravajuće društvo na tržištu na kojem sudjeluje s 9,3 posto udjela.

Svoje poslovne uspjehe Wiener osiguranje temelji na educiranim i motiviranim zaposlenicima koji prepoznaju i pravodobno reagiraju na individualne potrebe klijenata i okolnosti koje obilježavaju tržište te uspješnoj i bliskoj suradnji s vanjskim partnerima. Gotovo 700 zaposlenika i oko 100 prodajnih mjesta diljem Hrvatske svakodnevno je na usluzi klijentima.