Izvor: Shutterstock

Webinar Zakonodavne novosti i druge aktualnosti u sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma


Objavljeno: 03. 03. 2023. , Ažurirano: 08. 03. 2023.


Odjel za financijske institucije i makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore organizira webinar koji je namijenjen svim obveznicima primjene mjera, radnji i postupaka iz Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Narodne novine 108/17, 39/19,151/22), a posebice nefinancijskim subjektima (revizori, računovođe, porezni savjetnici, odvjetnici, javni bilježnici, priređivači igara na sreću, djelatnost prometa plemenitih metala i dragog kamenja, ovlašteni mjenjači, pružatelji usluga povezanih s virtualnom imovinom te drugi obveznici). 

Cilj webinara je upoznavanje obveznika s najnovijim zakonskim promjenama koje su stupile na snagu 1. siječnja 2023. te ostalim aktualnostima u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma.

Poseban naglasak bit će na obvezama koje proizlaze iz Zakona, rizicima, indikatorima te mjerama dubinske analize stranke. Dodatno, razmotrit će se i umanjenje rizika kroz prizmu upravljanja poslovnim odnosima. Kroz primjere iz prakse sudionici će imati priliku steći uvid u konkretne situacije s posebnim naglaskom na primjere korisne za nefinancijske obveznike primjene mjera iz Zakona.

Predavači na webinaru su Marcela Kir i Barbara Markov.

Kotizacija za nečlanove, kao i za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, po sudioniku iznosi 53,00 EUR + PDV. Predračun će biti dostavljen nakon izvršene prijave.

Za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK, vrijednost kotizacija bilježi se kao konzumirana usluga iz plaćene članarine u iznosu 53,00 EUR.

Molimo da se svaki polaznik prijavljuje zasebno i sa svoje e-mail adrese kako bismo nakon završene edukacije mogli dostaviti potvrdu o sudjelovanju.

Program možete preuzeti na slijedećoj poveznici ili u pratećim dokumentima.

Prijaviti se možete putem Digitalne komore ili prijavnog obrasca u nastavku. 

Uvjeti otkazivanja: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu bankarstvo@hgk.hr , najkasnije do petka, 31. ožujka do 12,00 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanje polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.