Autor: pixabay.com

Webinar: Program kreditiranja obrtnih sredstava za mikro, male i srednje poduzetnike u poljoprivredi


Objavljeno: 05. 06. 2020. , Ažurirano: 08. 06. 2020.


Županijska komora Pula i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) pozivaju vas na webinar Program kreditiranja za mikro, male i srednje poduzetnike u poljoprivredi za obrtna sredstva koji će se održati u četvrtak, 18. lipnja, u 10 sati putem aplikacije Microsoft Teams. Webinar će održati dr. sc. Cinzia Zubin, Voditeljica Područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Prihvatljivi korisnici kredita su poljoprivrednici i prerađivači poljoprivrednih proizvoda te subjekti koji djeluju u sektoru šumarstva u sljedećim organizacijskim oblicima: trgovačko društvo (uključujući proizvođačke organizacije), obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, zadruga (uključujući proizvođačke organizacije). Korisnici kredita trebaju dokazati da imaju poteškoće u poslovanju kao posljedicu pandemije uzrokovane bolesti COVID-19 u skladu s kriterijima koje je postavilo Ministarstvo poljoprivrede.

Ukratko o Programu:

 - financiranje obrtnih sredstava potrebnih za otklanjanje nestabilnosti u odvijanju proizvodnje i financiranje tekućeg poslovanja (priprema proizvodnje, sirovina i materijal, ostali proizvodni troškovi, troškovi radne snage, podmirenje obveza prema dobavljačima i ostalih općih troškova tekućeg poslovanja, osim kreditnih obveza prema poslovnim bankama i drugim financijskim institucijama i PDV-a)

- refinanciranje postojećih kredita nije moguće. HBOR će povrat prethodno uloženih sredstava (refundaciju) prihvaćati za obavljena plaćanja u pravilu najdulje 3 (tri) mjeseca prije podnošenja zahtjeva za kredit

- minimalni iznos kredita je 190.000 kn, a maksimalni 1.520.000 kn

Za sudjelovanje na webinaru potrebno je ispuniti obrazac u nastavku do uključivo srijede, 17. lipnja ili do popunjenja maksimalnog broja sudionika.