Objavljeno: 04. 04. 2023. , Ažurirano: 07. 04. 2023.


Želite li saznati više o pravnim aspektima započinjanja poduzetničke aktivnosti u Njemačkoj?
Zanima vas regulativa vezana uz izaslanje radnika u Njemačku?
Na koji se način regulira prekogranično pružanje usluga?
Jeste li obveznik plaćanja SOKA-Bau fondu?
Želite li proširiti svoje poslovanje i otvoriti tvrtku ili podružnicu u Njemačkoj?

S obzirom na veliki interes hrvatskih tvrtki za poslovanje u Njemačkoj i prekogranično pružanje usluga, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s EEN - Europskom poduzetničkom mrežom i HWK - Obrtničkom komorom Münchena i Gornje Bavarske organizira online edukaciju za članice koja će se održati 12. travnja s početkom u 11 sati putem aplikacije Microsoft Teams.

Na edukaciji će se govoriti o poslovanju na jednom od najznačajnijih tržišta za hrvatske tvrtke.

U okviru webinara g. Manfred Goss, ekspert iz HWK informirat će sudionike o obvezama hrvatskih (EU) tvrtki prilikom pružanja prekograničnih usluga u Njemačkoj u reguliranoj profesiji (što je primjenjivo na gotovo sve profesije u građevinskom sektoru), kao i o proceduri prilikom osnivanja tvrtke/podružnice u Njemačkoj.

Radi što kvalitetnije pripreme sadržaja, sudionici prilikom prijave u obrascu mogu navesti pitanja koja ih interesiraju, a koja će predavač potom obraditi na webinaru. 

Radni jezik webinara je njemački/hrvatski s osiguranim simultanim prijevodom. 

Prijava:

  • putem online obrasca u nastavku
  • poveznicu za sudjelovanje na webinaru dobit ćete naknadno (na e-adresu koju ispunite na prijavi)

Broj sudionika je ograničen, a edukacija je namijenjena članicama koje plaćaju članarinu HGK i uključena je u njihov paket usluga. 

Napomena: U slučaju prijave, a nemogućnosti sudjelovanja, molimo Vas da obavijestite organizatora na mail astipic@hgk.hr do 11. travnja do 13 sati. Za tvrtke koje se prijave, a ne prisustvuju i ne otkažu pravovremeno sudjelovanje naplaćuju se penali u iznosu 50,00 EUR.  

Radi popunjavanja raspoloživih mjesta, prijave su zatvorene!

Program

Vrijeme Aktivnost
12.04.2023
11:00 - 11:10 Uvodni sadržaj i informiranje o odlaznoj delegaciji u Bavarsku, izlaganje Anita Stipić, samostalna savjetnica u Centru za internacionalizaciju poslovanja HGK
11:10 - 12:10 Prekogranično pružanje usluga u Njemačkoj i osnivanje tvrtke/podružnice, izlaganje Manfred Goss, ekspert iz Obrtničke komore Münchena i Gornje Bavarske
12:10 - 12:30 Pitanja i odgovori
Izvor: Pixabay