WEBINAR: Osnove zaštite intelektualnog vlasništva u Kini


Objavljeno: 01. 06. 2020. , Ažurirano: 02. 06. 2020.


Hrvatska gospodarska komora u suradnji s partnerom China IPR SME Helpdesk organizira online seminar, tzv. webinar, o osnovama zaštite intelektualnog vlasništva u Kini The Basics of IP Protection in China.

Webinar će se održati 17. lipnja putem Zoom online platforme, a zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti popunjavanjem online obrasca.

Nakon što popunite obrazac, na e-mail (upisan u obrazac pri registraciji) ćete dobiti poveznicu (link) i lozinku (password) za uključivanje na seminar.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno, a radni jezik je engleski.

Intelektualno vlasništvo predstavlja važnu poslovnu imovinu za mala i srednja poduzeća, pruža komparativnu prednost u odnosu na konkurente, štiti inovacije tvrtke i privlači ulaganja. Sveobuhvatna strategija zaštite intelektualnog vlasništva ključna je za poslovni uspjeh pri planiranju ulaska na tržište Kine ili pokretanju poslovanja u Kini jer bi zanemarivanje zaštite intelektualnog vlasništva moglo čak rezultirati završetkom poslovnog pothvata na tom tržištu. Stoga je važno imati temeljna znanja o zaštiti intelektualnog vlasništva i dobro razumjeti kako ga iskoristiti kao svoju poslovnu imovinu.

Poslovna savjetnica China IPR SME Helpdeska Elinor Greenhouse predstavit će mogućnosti zaštite intelektualnog vlasništva na tržištu Kine i ponuditi stručne savjete za razvoj sveobuhvatne strategije zaštite intelektualnog vlasništva pri poslovanju u Kini. Usredotočit će se na zaštitu branda i na to kako zaštititi izume, istovremeno pokrivajući sve glavne vrste intelektualnog vlasništva, uključujući žigove, patente, trgovačku tajnu i autorska prava. Na webinaru će se koristiti stvarne studije slučajeva najbolje prakse kako bi se na primjerima pokazalo kako se zaštititi, odnosno što je i što nije potrebno raditi pri zaštiti.

Više informacija o radu China IPR SME Helpdeska, planirani program webinara i životopis predavačice možete pronaći u pratećim dokumentima.