Objavljeno: 21. 04. 2021. , Ažurirano: 21. 04. 2021.


Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora s velikim vas zadovoljstvom pozivaju na besplatan webinar Incoterms® 2020 Rules: A Practical Approach koji će se održati u srijedu, 5. svibnja, u 9:00 sati, putem platforme MS Teams .

Tema webinara

ICC je u rujnu 2019. godine objavio nova Incoterms® 2020 pravila, globalno priznati standard o upotrebi domaćih i međunarodnih trgovinskih pojmova, čiji je cilj trgovcima diljem svijeta pružiti sigurnost i jasnoću u poslovanju. 

Pristupačnija i lakša za upotrebu, Incoterms 2020 pravila uključuju detaljnija objašnjenja s poboljšanom grafikom za ilustraciju odgovornosti uvoznika i izvoznika za svako Incoterms pravilo.

Pod vodstvom renomirane međunarodne stručnjakinje, bit će govora o sljedećim temama:

  • predstavljanje Incoterms 2020 pravila
  • pružanje korisnih savjeta za ispravnu upotrebu Incoterms 2020 pravila u domaćim i prekograničnim transakcijama: glavne uloge i odgovornosti prodavatelja i kupca, isporuka, rizik i odnos između Incoterms pravila i ugovora koji prate tipičan ugovor o kupoprodaji za uvoz/izvoz (tj. ugovori o prijevozu i osiguranju te dokumentarni akreditivi).

Kome je webinar namijenjen?

Ovaj interaktivni webinar namijenjen je svima onima koji su uključeni u međunarodnu trgovinu:

  • korporativnim pravnicima, odvjetnicima i konzultantima koji pregovaraju i pripremaju međunarodne kupoprodajne ugovore
  • menadžerima i stručnjacima koji se bave nabavom, prodajom, otpremom, logistikom i financijama.

Predavačica

Valle García de Novales je odvjetnica specijalizirana za trgovačko pravo s više od 30 godina iskustva korporativne pravnice koja se bavi prekograničnim transakcijama. Članica je Komisije za trgovačko pravo i praksu ICC-ja i predsjednica Komisije za trgovačko pravo i praksu ICC-ja Španjolska. Redovita je predavačica i trenerica na sveučilištima i u tvrtkama na temu međunarodnih ugovora, Incoterms pravila, dokumentarnih akreditiva i inozemnih ulaganja.

Radni jezik: engleski jezik

Prijave

  • sudjelovanje je besplatno
  • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku
  • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na webinar
  • rok prijave sudionika: ponedjeljak, 3. svibnja

Poseban popust

  • Incoterms® 2020 pravila su prevedena na hrvatski jezik te je polaznicima webinara dostupno novo tiskano dvojezično hrvatsko-englesko izdanje uz 50 % popusta, odnosno po promotivnoj cijeni od 175 kuna.

Osoba za kontakt

  • za sva dodatna pitanja o organizaciji webinara možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, u Tajništvu ICC-ja Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).

Program

Vrijeme Aktivnost
05.05.2021
09:00 - 10:30 Basic rules: what the Incoterms Rules do and do NOT do.; Innovations in the Incoterms 2020 Rules
10:30 - 10:40 Pauza
10:40 - 12:00 Choosing the right Incoterms 2020 rule: Depending on our position as sellers / buyers; Depending on the mode of carriage; Depending on the kind of goods / packaging; As exporters, depending on legal requirements to justify VAT exemption; Incoterms Rules and documentary credits
12:00 - 13:00 ICC Guide on Transport and the Incoterms 2020 Rules
Izvor: Pixabay