U Vukovaru predstavljen novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere

HGK
Vrijeme održavanja: 06.04.2017.   /   Rok prijave: 05.04.2017.

U Vukovaru su 6. travnja u Županijskoj komori Vukovar predstavljene mjere za zapošljavanje iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) usmjerene prema poduzetnicima.

Rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a Julijana Martinović i predstojnica HZZ-ova Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar predstavile su novi paket mjera aktivne politike zapošljavanja koji je stupio na snagu 2. ožujka. Dosadašnja je 41 mjera svedena na devet, čije je korištenje poslodavcima i nezaposlenim osobama dodatno pojednostavljeno, a riječ je o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i mjeri pod nazivom stalni sezonac.

Korištenje najpopularnije mjere aktivne politike zapošljavanja Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa sada je omogućeno i osobama sa srednjoškolskim obrazovanjem. Tako će mladi za vrijeme stručnog osposobljavanja primati 2.620 kuna novčane potpore, a naknadu za prijevoz isplaćivat će im poslodavac.

Glavni su ciljevi novog paketa mjera zapošljavanje, podizanje razine zapošljivosti te uvažavanje specifičnih potreba osoba u nepovoljnom položaju, a ciljane su skupine nezaposlene osobe, mladi, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe starije od 50 godina i osobe s invaliditetom.

Na predstavljanju je bilo tridesetak poslodavaca koji su se aktivno uključili u raspravu i pokazali velik interes za predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja.

Predstavljanje su organizirale HGK – ŽK Vukovar, Područni ured Vukovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatska udruga poslodavaca.

Kontakti

  • Marija Čuljak Stručni suradnik Tel: +385 32 441 155 Email: mculjak@hgk.hr