Polaznici besplatnih online radionica moći će iz prve ruke saznati kako uspješni domaći poduzetnici rješavaju trenutnu krizu.

Objavljeno: 22. 05. 2020. , Ažurirano: 22. 05. 2020.

Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim tvrtkama dala alate za razvoj njihovih biznisa, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva u sklopu kojega je pokrenula inicijativu Inoviraj-profitiraj koja se održava putem besplatnih online radionica i okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Prva je takva radionica, nazvana Infodan, na rasporedu u četvrtak, 28. svibnja, u 11 sati. Na njoj će svoju priču ispričati uspješni slavonski poduzetnici, dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast tvrtki.

Poduzetnicima, ali i onima koji to žele postati, obratit će se Dario Marenić, vlasnik tvrtke Elda, prve registrirane europske tvrtke za punjenje elektroničkih cigareta koja se tijekom pandemije Covida-19 brzo prilagodila tržištu i okrenula novom traženom proizvodu – dezinficijensu. Nakon vlasnika ove novogradiške kompanije, o svom će poduzetničkom putu govoriti Vlatko Matijević, suosnivač osječkog startupa Orqa, koji je razvio napredne videonaočale za upravljanje dronom te sklopio suradnju s tehnološkim divom Amazonom, a zanimanje je za njihovu tehnologiju pokazao i američki Pentagon.

Polaznicima online radionice dvojica će uspješnih poduzetnika ispričati kako su pokrenuli svoje biznise, kako rješavaju probleme u svakodnevnom vođenju svojih tvrtki, kako su se prilagodili novonastaloj situaciji i krizi, što smatraju najvećim izazovom za poslovanje u Hrvatskoj i sl.

Na prvom će Infodanu također sudjelovati Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih stručnjaka u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativan proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kad ta naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Radionicu će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o najaktualnijim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete na stranici www.inovirajprofitiraj.hr kako biste mogli dobiti link za radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sve podrobnije informacije možete se javiti Danijeli Čavlović iz Komunikacijskog laboratorija na danijela.cavlovic@komunikacijskilaboratorij.com