Objavljeno: 21. 11. 2019. , Ažurirano: 21. 11. 2019.


Već tradicionalna suradnja Hrvatske gospodarske komore i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Zagrebu rezultirala je još jednim uspješnim okupljanjem i poslovnim susretima hrvatskih i austrijskih tvrtki iz metaloprerađivačke branše, održanom 20. studenoga u hotelu Academia. Na šestim susretima po redu okupilo se 15 austrijskih tvrtki zainteresiranih za poslovanje s Hrvatskom te više od šezdeset hrvatskih predstavnika te je održano više od dvjesto poslovnih razgovora. Riječ je o jedinstvenoj prilici za predstavljanje hrvatskih proizvođača potencijalnim austrijskim partnerima, a rezultati iz prethodnih godina, budući da se redovito realiziraju konkretne poslovne suradnje, pokazatelj su da je riječ o događanju koje je u interesu i hrvatskih metaloprerađivača, kao i njihovih austrijskih kolega.

Na susretima su sudjelovale renomirane hrvatske tvrtke poput 4 CNC TEH d.o.o., Alfa Tim d.o.o., ALU-KON d.o.o., Feroimpex automobilska tehnika d.o.o., FERRO-PREIS d.o.o., Grgurić d.o.o., METALIS d.o.o., PRVOMAJSKA ZAGREB D.O.O., VEMES PROIZVODNJA d.o.o., Mihoković d.o.o. i mnoge druge.

S ukupnom robnom razmjenom u prošloj godini, većom od 2,5 milijarde eura, Austrija zauzima visoko četvrto mjesto na ljestvici hrvatskih vanjskotrgovinskih partnera te je naše peto izvozno odredište. Premada tradicija suradnje postoji, u bilateralnim gospodarskim odnosima ima prostora za daljnje unapređenje, osobito u području metalske i metaloprerađivačke, kemijske i tekstilne industrije, građevine i ICT sektora.