Vinkovački craft festival – Beeram domaće

Vrijeme održavanja: 01.06.2018. - 02.06.2018.

Vinkovački craft festival Beeram domaće održat će se na Vinkovačkom gradskom korzu 1. i 2. lipnja u organizaciji tvrtke Valentinijan d. o. o. Vinkovci te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradom Vinkovcima, HGK –  Županijskom komorom Vukovar i tvrtkom Promo Cibalae d. o. o.  

Prvog je dana planirano predavanje o povijesti proizvodnje i ispijanja piva na ovim prostorima. Usporedba s današnjim načinom proizvodnje, pakiranja, distribucije, koje sirovine se danas koriste i slično. Nakon predavanja sudionici odgovaraju na pitanja posjetitelja, a u večernjim je satima predviđen koncert Hladnog piva.

Za drugi je dan planirano predavanje o craft pivarstvu u RH i svijetu (gdje je, kako i zbog čega nastao, kakva je craft scena kod nas i u kojem će se smjeru kretati u budućnosti). Nakon predavanja sudionici odgovaraju na pitanja posjetitelja, a u večernjim je satima predviđen koncert Belfast fooda.

Predavači na Festivalu su: Hvoje Vulić, arheolog Gradskog muzeja Vinkovci, Krešo Marić, glavni tehnolog u Daruvarskoj pivovari, Miroslav Šuvak, suvlasnik pivovare Nova Runda, Zagreb, Tibor Keinz, vlasnik kušaone piva Gajba, Osijek, Marko Ožegović, administrator Rate Beera (najpoznatija aplikacija za ocjenjivanje piva na svijetu).

U sklopu festivala bit će organiziran sajamski dio s ponudom od najmanje 15 različitih vrsta domaćih craft piva koje će nuditi 10 craft pivara iz Hrvatske, a bit će postavljene i dvije kućice s hranom i pićem koje nije pivo.

Kontakti

  • Barbara Didović Stručni referent Tel: +385 32 441 155 Email: bdidovic@hgk.hr