Vrijeme održavanja: 18.06.2019.

Objavljeno: 18. 06. 2019. , Ažurirano: 19. 06. 2019.

HGK – Županijska komora Požega, u suradnji s Financijskom agencijom (FINA), organizirala je u utorak, 18. lipnja, edukaciju Elektroničko izdavanje računa, radi upoznavanja poduzetnika s obveznim elektroničkim izdavanjem računa u javnoj nabavi te s ostalim mogućnostima i prednostima izdavanja e-računa za poslovne subjekte.

Budući da su od 1. srpnja naručitelji obvezni izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave u postupcima javne nabave, predavač iz Fine Viktor Obrol zainteresiranima je detaljno predstavio prednosti e-računa, preduvjete za pravovaljanost te funkcioniranje servisa e-Račun. Također, objasnio je postupke registracije na servis te funkcionalnosti web-aplikacije. Kako je zaključeno tijekom rasprave, uvođenje obveznog e-Računa u javnu nabavu, uz izdavanje računa prema naručiteljima, potaknut će i razmjenu računa između poslovnih subjekata u privatnom sektoru čime će se ostvariti i znatne uštede u ukupnom gospodarstvu.

 e racun pž2.jpgVeliki interes za predavanje o e-Računu; Izvor: HGK

 

Predavanje je izazvalo veliki interes tvrtki, jedinica regionalne i lokalne uprave i samouprave te obrazovnih i kulturnih institucija.