Veleposlanik Republike Indije posjetio Županijsku komoru Zadar

HGK
Petar Pedišić, Goran Delorco, nj.e. Sandeep Kumar i djelatnice Marikomerca

Veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Sandeep Kumar 8. studenoga posjetio je Županijsku komoru Zadar u okviru službenog posjeta Zadarskoj županiji. Veleposlanika Kumara primili su Dinko Basioli i Petar Pedišić, viši stručni suradnici u ŽK Zadar. U razgovoru je konstatirano da postoje prilike za intenzivniju suradnju Zadarske županije i gospodarstva mnogoljudne Indije.

Uz turističke usluge, koje nude obje strane, Zadarska županija zanimljiva je i indijskim investitorima, poglavito u hotelijerstvu i ICT-industriji, a prehrambeni proizvodi od autohtonih sirovina našli bi svoju tržišnu nišu u Indiji. Visoki gost upoznat je i s većim investicijskim planovima u Zadarskoj županiji te pogodnostima koje se nude potencijalnim investitorima na ovom području.

Veleposlanik je ponudio, a domaćini prihvatili, ideju da se uskoro u Županijskoj komori Zadar održi Info-dan, na kojem bi se nekoliko indijskih gospodarstvenika predstavilo lokalnoj poduzetničkoj zajednici zainteresiranoj za gospodarsku suradnju s Indijom.

veleposlanik Indije, Zadar 8.11.2017.JPG

Petar Pedišić, veleposlanik Sandeep Kumar, Ivan Delorco i Goran Delorco; Izvor: HGK

Domaćini su veleposlanika Kumara odveli u posjet proizvodnom pogonu tvrtke Marikomerc d. o. o. u Poličnik, gdje je imao priliku vidjeti dio proizvodnog procesa prerade ribe. Marikomerc je u postupku proširenja proizvodnje s orijentacijom na izvoz u okolne zemlje. Proizvodnja se temelji uglavnom na uvoznoj sirovini, čiji se dio uvozi i iz Indije, uglavnom posredno preko drugih zemalja. Veleposlanik je ponudio posredovanje u pronalaženju indijskih partnera koji bi izravno Marikomerc opskrbljivali kvalitetnom sirovinom, na čemu je uprava Marikomerca zahvalila.

Kontakti

  • Dinko Basioli Viši stručni suradnik Tel: +385 23 643 191 Email: dbasioli@hgk.hr