Vrijeme održavanja: 06.07.2020.

Objavljeno: 07. 07. 2020. , Ažurirano: 07. 07. 2020.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka Heri Bezić sastao se s gradonačelnikom Delnica Ivicom Kneževićem.

Bezić je upoznao gradonačelnika Kneževića s planom i aktivnostima HGK – ŽK Rijeka te mu je predstavio projekt informacijsko-komunikacijske platforme Digitalna komora, nove dimenzije pružanja usluga HGK. Radi se o platformi koja omogućuje kvalitetniju i optimalniju komunikaciju Komore kako s članicama tako i interno unutar Komore.

Predstavio je i online Katalog hrvatskih proizvoda. Katalog na jednom mjestu pruža korisne informacije o domaćoj ponudi te naručiteljima, posebno investitorima i projektantima, olakšava rad pri pripremi natječajne dokumentacije. Upis u Katalog je besplatan za sve članice HGK.

Bezić je istaknuo važnost podizanja svijesti građana o kupovini hrvatskih proizvoda, s osnovnim ciljem jačanja i razvoja hrvatskog gospodarstva te očuvanja nacionalnog identiteta. Hrvatski proizvodi i usluge vizualno se prepoznaju po znakovima kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Gradonačelnik Knežević predstavio je Gorski kotar kao regiju jedinstvenog krajolika, prirodne i kulturne baštine te velikih potencijala za razvoj različitih gospodarskih djelatnosti, posebice turizma. Istaknuo je također i važnost Turističkog master plana Gorskog kotara koji će uskoro biti definiran. Plan je prvenstveno usmjeren na razvoj i promociju turističkog brenda regije Gorski kotar.

Bilo je govora i o otežanom poslovanju goranskih tvrtki koje zbog većih troškova ponekad teže uspijevaju biti konkurentne.

Knežević je podržao aktivnosti Komore te iskazao vjeru u nastavak suradnje u vidu zajedničkog pružanja potpore poduzetnicima s područja Gorskog kotara.