Objavljeno: 04. 06. 2018. , Ažurirano: 08. 06. 2018.

Vrijeme održavanja: 06.06.2018.


U srijedu, 6. lipnja, u 13 sati u Županijskoj komori Sisak održat će se prvi partnerski sastanak, a u 14 sati uvodna konferencija projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!

Nositelj je projekta Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), a partneri su Županijska komora Sisak, Područni ured Kutina HZZ-a, Udruga IKS, Euroart 93 d. o. o., Fokus Infoprojekt d. o. o., Maracom d. o. o., Applied Ceramics d. o. o., Kreativa studio d. o. o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.

Cilj je ovoga projekta povećati zapošljivost nezaposlenih mladih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju. Omogućit će mladima besplatno obrazovanje za programere internetskih aplikacija i web-dizajn te praktično osposobljavanje u stvarnom radnom okružju u IT tvrtkama partnerima. Projekt će omogućiti poslodavcima s područja Sisačko-moslavačke županije razvoj ljudskih potencijala u skladu s njihovim potrebama u području IT-ja pružanjem mentorstva mladim osobama koje završe IT programe obrazovanja. Time će se uskladiti potrebe poslodavaca i znanja mladih osoba u području IT-ja kako bi se povećala njihova zapošljivost. Također, projekt obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade modernizacijom Centra za mlade u Područnom uredu Sisak HZZ-a te održavanje triju radionica, o pokretanju poduzetništva, traženju posla u digitalnom okružju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.

Vrijednost je ovog projekta 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja ove godine do 13. srpnja iduće godine.

Footer za objave .jpg