Vrijeme održavanja: 15.11.2016. - 17.11.2016.

Objavljeno: 27. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Obiteljski smještaj čini gotovo 50 posto smještajnih kapaciteta našeg turizma te samim time sve govori o njegovoj važnosti za naš turizam. Veliki potencijal obiteljskog smještaja prepoznala je Hrvatska gospodarska komora. Tako je Zajednica obiteljskog turizma pri HGK dobar primjer proaktivnoga, edukativnog i kvalitetnog udruživanja. Aktivno štiti i potiče razvoj obiteljskog smještaja, od uspješne inicijative ukidanja izrade energetskog certifikata za domaćine, do organizacije nacionalnog Foruma obiteljskog smještaja.

Treći Forum obiteljskog smještaja ove će se godine održavati od 15. do 17. studenoga u Zadru. Cilj Foruma je okupiti i educirati pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te ih vrlo intenzivno umrežiti s proizvođačima i dobavljačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj, ponuđenih u sklopu paralelne akcije „Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ specijalizirane za obiteljski smještaj. Takvim umrežavanjem Hrvatska gospodarska komora potiče snažniji plasman domaćih proizvoda i usluga putem turizma.

Od dodatnih sadržaja ove godine izdvajamo „Agencijski kutak“ (prostor za izlaganja i održavanje sastanaka sudionika sa sponzorima putničkim agencijama i portalima) te „B2B kutak“ (prostor za održavanje sastanaka sudionika sa sponzorima iz raznih djelatnosti).

Na Forumu će se održati svečana dodjela nagrada najboljim mikro i malim poduzetnicima u obiteljskom smještaju u akciji „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2016.“.

Prvi je skup u Opatiji 2014. godine okupio 800 sudionika, a u Poreču 2015. oko tisuću, dok se ove godine predviđa do 1.500 sudionika iz cijele Hrvatske.

Za sudjelovanje na 3. FOS-u prijaviti se možete online na web-stranici Foruma obiteljskog smještaja.