Uspješna suradnja poduzetnika i studenata na izradi poslovnih planova


Objavljeno: 14. 06. 2022. , Ažurirano: 02. 12. 2022.


Predstavljanjem rezultata projekta PlanStart, dijeljenjem iskustava te proglašenjem najboljih radova i timova 14. lipnja je u HGK – Županijskoj komori Split završen projekt PlanStart.  

Projekt su po šesti put uspješno proveli HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu, a s ciljem jačeg povezivanja gospodarskog i obrazovnog sektora kroz konkretnu suradnju poduzetnika i studenata na izradi poslovnih planova.

''Tržište rada i ljudski potencijali jedno je od temeljnih područja djelovanja HGK te u tom smislu i suradnja s obrazovnim institucijama i sveučilištima. Tako smo i pokrenuli ovaj projekt, koji poduzetnicima omogućava dobivanje poslovnog plana, kao strateškog alata poslovanja, a studentima stjecanje dragocjenog iskustva i primjenu naučenog u praksi'', poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Sa završetka projekta PlanStart 2022.jpg

U sklopu projekta studenti su izradili 13 poslovnih planova za županijske male tvrtke, s maksimalno troje zaposlenih, odabrane temeljem Javnog poziva. Koliko ovaj projekt znači studentima istaknuo je zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije, Marko Miletić. ''Ovaj  projekt predstavlja pravi put i primjer kako studenti mogu stjecati praktična znanja i uvoditi se u svijet rada'', rekao je Miletić.

O tome kako je projekt protekao te o kriterijima ocjenjivanja radova više je govorila mentorica projekta, Ivona Jukić.

Treće mjesto podijelila su dva studentska tima: tim u sastavu Nena Palada, Branimir Lozo i Karla Đirlić koji su izradili poslovni plan za tvrtku Pure Zone d.o.o. te tim u sastavu Ivan Durdov, Filip Galić, Vanessa Vladović i Andrea Norac Kljajo, koji je poslovni plan izradio za tvrtku Tokić tlačna oprema d.o.o.

Drugi najbolji poslovni plan izradili su Alen Odak, Iva Radoš, Karla Hrgović i Melani Brko, i to za tvrtku Antigravity d.o.o. Prvo mjesto zaslužili su Nikola Grozdanić, Miro Ivanović, Mislav Radić i Ivan Kovačević i njihov poslovni plan za tvrtku Dada&Rocco d.o.o.