Objavljeno: 06. 10. 2021. , Ažurirano: 13. 10. 2021.


Tvrtka Studio Nine d.o.o. bavi se proizvodnjom specijaliziranih sredstava za čišćenje osjetljivih površina. Dugogodišnjim razvojem tvrtka je postala vlasnik formulacija biorazgradivih proizvoda bez alkohola, što joj daje prednost ispred konkurentskih proizvoda te stavlja naglasak na održivost, kojoj se težilo od prvog dana razvoja.

Prvi specijalizirani proizvod koji su razvili je Magic Cleaner (100% hrvatski proizvod) koji se koristi za čišćenje osjetljivih površina kao što su naočale, mobiteli, laptopi, sve vrste ekrana i zaslona osjetljivih na dodir, fotografskih objektiva itd., a jako je bitno da ne sadrži alkohol te je u potpunosti biorazgradiv.

Tvrtka se obratila Hrvatskoj gospodarskoj komori kako bi joj pomogli pri izvozu proizvoda. Preko projekta HGK Europska poduzetnička mreža Hrvatske i njenog alata Baze poslovne suradnje (Business CooperationDatabase), online alata koji spaja profile kompatibilnih tvrtki i koji dijele sve podružnice Enterprise Europe Networka diljem svijeta, izradili smo profil njihove tvrtke sa detaljnim karakteristikama proizvoda. Nakon svega tri dana javila se tvrtka EMEA d.o.o., obiteljska tvrtka, zastupnik i distributer medicinskih proizvoda iz Slovenije. Ubrzo je dogovoreno zastupstvo za Republiku Sloveniju, a izgledna su i daljnja zastupstva za države u regiji.

U međuvremenu, Studio Nine je na tržište lansiro novi proizvod. Radi se o novom specijaliziranom proizvodu – MC Antifog Setu protiv zamagljivanja, naprednom proizvodu koji sprječava zamagljivanje svih vrsta staklenih i plastičnih površina, te koji je aktualan i izrazito tražen u ovo pandemijsko doba, posebno zbog obveze nošenja maski i zaštitnih vizira. Zahvaljujući inovativnoj formuli bez alkohola, MC Antifog Set dugoročno, učinkovito i potpuno sigurno sprječava zamagljivanje svih vrsta naočala, maski za ronjenje i skijanje, vizira za kacige i zaštitnih vizira u zdravstvu. I sa novim proizvodom podršku im pruža Europska poduzetnička mreža Hrvatske te smo sigurni u daljnje širenje na nova tržišta.