Vrijeme održavanja: 15.05.2019. - 16.05.2019.

Gospodarsko izaslanstvo predstavnika dvadesetak veleposlanstava posjetilo je 15. i 16. svibnja Splitsko-dalmatinsku županiju u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Vlade RH.

Program posjeta započeo je predstavljanjem gospodarstva i investicijskog potencijala Splitsko-dalmatinske županije u Etno-agroparku Stella Croatica u Klisu. Goste je uvodno pozdravio župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te im zahvalio na dolasku i zanimanju za županijske gospodarske potencijale.

Gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije i investicijske potencijale predstavio je Martin Bućan iz županijskog odjela za gospodarstvo i EU fondove, projekte razvojne agencije Mihaela Tomašević iz JU Rere, a usluge i aktivnosti HGK Maja Mladineo iz Odsjeka za međunarodne poslove i EU ŽK Split.

Naglasak prezentacije HGK bio je na aktivnostima u vezi s poticanjem investicija te je predstavljena internetska stranica HGK www.investincroatia.hr namijenjena ulagačima i svima koji namjeravaju poslovati u RH, a koja na jednome mjestu objedinjuje sve informacije potrebne pri donošenju odluke o ulaganju i poslovanju u RH. Istaknuti su i Katalog investicijskih projekata te Interaktivna karta investicijskog potencijala županija.

Predstavnici veleposlanstava će, tijekom dvodnevnog posjeta, obići i postrojenja Sardine u Postirama, Klesarsku školu u Pučišćima te vinariju Stina u Bolu na Braču.