U Kninu održane edukacije službenika jedinica lokalne samouprave za pripremu EU projekata

Vrijeme održavanja: 08.03.2017. - 30.03.2017.

U Uredu HGK za područja posebne državne skrbi Knin Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije od 8. do 30. ožujka održala je edukacije za djelatnike lokalne samouprave gradova Knina i Drniša i njihovih javnopravnih tijela te okolnih općina u okviru EU projekta 'Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji' koji se provodi radi jačanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave za povlačenje sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Edukacija se provodila u nekoliko modula te je obuhvatila područja pripreme i provedbe EU projekata - upravljanje projektnim ciklusom, osnove EU, Risk management i izradu studije izvodljivosti s cost benefit analizom, koje su održali predavači Algebre d.o.o. iz Zagreba s višegodišnjim iskustvom na poslovima pripreme i provedbe projekata.

Projekt 'Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji' započeo je u listopadu prošle godine, a provodit će se do 2019. godine te će uključivati organizaciju niza radionica, konferencija, okruglih stolova, info događaja te zasebnih radionica i sastanaka s predstavnicima jedinica lokalne samouprave u njihovim gradovima i općinama. Projekt je vrijedan 1,4 milijuna kuna.

Glavni je cilj projekta jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima ESI fondova iz redova javnopravnih tijela na području Šibensko-kninske županije informiranjem o svim aktualnim i nadolazećim natječajima, uvjetima prijave na njih te pružanje savjetodavne potpore u pogledu pripreme i provedbe EU projekata.

Kontakti

  • Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin Adresa: Ulica kralja Zvonimira 36 22300 Knin Email: knin@hgk.hr Tel: +385 22 664 540 Fax: +385 22 664 550 voditelj Ureda: Josip Laća stručni suradnik: Ljubica Ukić
  • Josip Laća Voditelj Ureda Tel: +385 22 664 542 Email: jlaca@hgk.hr
  • Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin Tel: +385 22 664 540 Email: knin@hgk.hr