Vrijeme održavanja: 21.09.2016.

Objavljeno: 22. 09. 2016. , Ažurirano: 22. 09. 2016.

U organizaciji Županijske komore Split, Gospodarske komore Ancone i kluba Giovane Ancona Calcio u srijedu, 21. rujna, u ŽK Split održana je prezentacija autohtonih prehrambenih proizvoda regije Marche.

Osam malih eko proizvođača iz okolice Ancone iznijelo je svoja iskustva u eko proizvodnji i predstavilo svoje proizvode kao što su tjestenina, umaci od rajčice, žitarice organskog uzgoja, pivo, vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, čokoladni proizvodi i med.

Skupu se odazvalo dvadesetak sudionika iz Splitsko-dalmatinske županije koji su imali mogućnost razmijeniti iskustva s talijanskim tvrtkama putem B2B razgovora.

Predsjednica ŽK Split, Katija Buličić istaknula je da Županijska komora Split godinama organizira i podupire ovakve skupove koji našim gospodarstvenicima pružaju mogućnost pronalaska potencijalnih poslovnih partnera i pomaže pri internacionalizaciji poslovanja.

Talijansku delegaciju predvodili su Diego Franzoni, predsjednik kluba Giovane Ancona Calcio i Andrea Storoni, gradonačelink Ostre.

Ovaj susret se održao u okviru četvrtog izdanja nogometnog turnira za mlade Mi u igri za jadransko-jonsku makroregiju. Forum su prije petnaest godina osnovale Županijska komora Split i Gospodarska komora Ancone, a cilj mu je promicanje gospodarskog razvoja jadransko-jonskog područja, jačanje suradnje te širenje poduzetničke kulture na ovom području.