Vrijeme održavanja: 15.09.2016.

Objavljeno: 19. 09. 2016. , Ažurirano: 20. 09. 2016.

Županijska komora Split, u suradnji s turističkom agencijom Kira travel d. o. o., održala je u četvrtak, 15. rujna, u Županijskoj komori Split susret predstavnika najveće Latvijske udruge putničkih prijevoznika (LPPA) i predstavnika tvrtke Promet d. o. o. Split i Splitsko-dalmatinske županije.

Na sastanku se raspravljalo o uredbama Europskog parlamenta i Vijeća br. 1370/2007 o uslugama javnoga željezničkog i cestovnog prijevoza putnika i br. 181/2011 o pravima putnika u autobusnom prijevozu te njihovoj primjeni u Hrvatskoj i Latviji.

Željko Mitrović, rukovoditelj sektora razvoja Promet d. o. o. Split, predstavio je organizaciju javnoga gradskog prijevoza u gradu Splitu i prigradskim područjima, financiranje usluge javnog prijevoza i tehničke uvjete voznog parka koji posjeduju. Ivo Ošenieks, predsjednik Latvijske udruge putničkih prijevoznika, izložio je strukturu organizacije prijevoza u Latviji te postupak dobivanja koncesije za prijevoz.

Sudionici su izmijenili znanja i iskustva dviju zemalja u pružanju usluga uključenih u rad autobusnoga kolodvora, zatim u odnosu prijevoznika prema putnicima te u pravima putnika u autobusnom prijevozu.

Predstavnici Latvijske udruge izrazili su veliko zadovoljstvo dolaskom u Hrvatsku te razmjenom iskustava organizacije usluge prijevoza u Hrvatskoj i Latviji.