Vrijeme održavanja: 13.01.2020.

Ministarstvo poljoprivrede RH i HGK – Županijska komora Sisak organizirali su 13. siječnja u ŽK Sisak radionicu o predstavljanju natječaja za provedbu podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Radionicu je održala Marija Petir iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednike je upoznala s tri natječaja koja su objavljena 2. prosinca prošle godine u sklopu podmjere 4.1. (operacija 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – tovno govedarstvo; operacija 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva radi smanjenja štetnog utjecaja na okoliš; operacija 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije).

Na predavanju je bilo riječi i o zakonodavnom okviru, prihvatljivosti korisnika i proizvodnih sektora te preporukama za pripremu projekata i natječajne dokumentacije za spomenute mjere Programa ruralnog razvoja RH.

Zaprimanje zahtjeva za potpore započelo je 2. siječnja ove godine putem sustava Agronet.