Vrijeme održavanja: 11.12.2015.

Objavljeno: 11. 12. 2015. , Ažurirano: 30. 08. 2016.

Županijska komora Sisak u suradnji s HGK Sektorom za međunarodne poslove te Sektorom za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo organizirala je predstavljanje aktualnih natječaja Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. te Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Prezentacija se održala u petak, 11. prosinca u ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16.

Saša Bukovac, pomoćnik direktorice Sektora za međunarodne poslove predstavio je sljedeće natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH: 4.1.1.Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava - sektor voća i povrća te svinjogojstva i peradarstva; operacija 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš; podmjera 6.1. »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima; podmjera 4.3. Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva«, tipa operacije 4.3.3. Ulaganje u šumsku infrastrukturu. Posebno je istaknuo savjete kako postati uspješan korisnik EU fondova.

Žaklina Jurišić, pomoćnica direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK predstavila je trenutno otvorene mjere u okviru europske Vinske omotnice odnosno Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. Riječ je o mjerama Restrukturiranje i konverzija vinograda te Investicija u vinarije i marketing vina, a predstavila je i mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja. Cilj ovog programa je razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva.