U ŽK Rijeka održana provedbena radionica u okviru javnog poziva „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“

U petak, 21. listopada, HAMAG-BICRO je održao provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“.

Cilj ove cjelodnevne radionice bio je upoznati Korisnike bespovratnih sredstava s provedbom projekta te vježbama i primjerima pomoći korisnicima bespovratnih sredstava da izbjegnu nepravilnosti i pogreške koje mogu rezultirati financijskim korekcijama. Radionica je organizirana na užem lokalitetu tvrtki, kako bi se korisnicima izašlo što više u susret.

Na radionici zatvorenog tipa sudjelovale su četiri tvrtke članice HGK, kako slijedi:

  1. Hstec d. d.
  2. Elcon geraetebau d. o. o.
  3. Romanof d. o. o.
  4. TTO Thermotechnik d. o. o.

Prolazilo se kroz prve korake nakon potpisivanja ugovora, kroz predloške za provođenje nabava, plan nabave, plan ZNS-a te Ex -Ante i Ex-post provjere nabava. Korisnike se vodilo i kroz financijsko planiranje i pravdanje izdataka, izvješćivanje i praćenje troškova, računovodstveno vođenje projekta, pravdanje troškova (dokumentacija), predujam, ZNS-ovi te manje i veće izmjene ugovora, nedopuštene izmjene ugovora i raskid .

Spomenuli su i  ostale obveze i rizike provedbe te važnost pravilne pohrane dokumentacije, pravila vidljivosti i provjere odmah u danom trenutku.

Kontakti

  • Lucija Kero Stručni suradnik Tel: +385 51 209 127 Email: lkero@hgk.hr