Vrijeme održavanja: 01.04.2016.

Na radionici je bilo riječi o individualnoj i korporativnoj filantropiji te poreznim i računovodstvenim tretmanima donacija

Objavljeno: 01. 04. 2016. , Ažurirano: 16. 09. 2016.

Županijska komora Pula, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Udruga poslovnih žena Krug Istarske županije, organizirale su radionicu o korporativnoj filantropiji za poduzetnice u petak, 1. travnja, u ŽK Pula. U ime organizatora, sudionice edukacije pozdravile su upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan i predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić.

Predavačica Tea Golja, docentica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli informirala je poduzetnice o izazovima i svrsi te vrstama filantropskih davanja, dajući pritom i usporedbu situacije u SAD-u i Europskoj uniji. Na radionici je bilo riječi o individualnoj i korporativnoj filantropiji te poreznim i računovodstvenim tretmanima donacija.

„Filantropske aktivnosti ma kako male bile mogu donijeti velike i korisne društvene promjene“, rekla je Golja istaknuvši da time korporacije te male i srednje tvrtke mogu preuzeti jedan dio aktivnosti u ostvarivanju socijalnih ciljeva.

Radionica se održala u sklopu projekta Filantropija – oslonac održivih zajednica koji se financira kroz IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva. Nositelj projekta je Zaklada za promicanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije. U okviru projekta provest će se niz aktivnosti među kojima i radionice o društveno odgovornom poslovanju.