Vrijeme održavanja: 21.10.2019.

Objavljeno: 22. 10. 2019. , Ažurirano: 22. 10. 2019.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je seminar Aktualne izmjene poreznih propisa, pružanje prekograničnih usluga te podsjetnik na završni račun, u ponedjeljak, 21. listopada, u HGK – Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.

Na seminaru je bilo riječi o izmjenama u porezu na dohodak odnosno o neoporezivom iznosu za obrok radnika, plaćanju troškova smještaja radnika te o novim iznosima dnevnica u tuzemstvu. Govorilo se i o promjeni poreznih propisa, ali i o dohotku iz inozemstva – kako se uračunava porez plaćen u inozemstvu te obvezi prijavljivanja dohotka iz inozemstva. Također, bilo je riječi i o obračunu PDV-a na prekogranične usluge odnosno kada treba imati PDV ID i kada je fizička osoba/građanin dužna registrirati se za PDV, kao i pripremama za izradu završnih izvještaja te poreznih prijava za 2019. godinu.

Seminar je održao ovlašteni porezni savjetnik Ivan Čevizović. Prisustvovalo je šezdeset predstavnika računovodstvenih i knjigovodstvenih servisa te financijskih djelatnika trgovačkih društava s područja Sisačko-moslavačke županije. Seminar je bio besplatan te će HGK nastaviti pružati potporu svojim članicama ovakvim edukacijama.