Objavljeno: 01. 12. 2021. , Ažurirano: 01. 12. 2021.

Vrijeme održavanja: 30.11.2021.


U HGK – Županijskoj komori Rijeka 30. studenoga održana je edukacija Kako funkcionira franšiza u sektoru hrane i pića (engl.: Food and Beverages).

Edukacija je bila namijenjena ugostiteljima iz djelatnosti pripreme hrane i pića a  predavač na edukaciji bio je Andrija Čolak, konzultant i jedan od vodećih stručnjaka za franšize u Hrvatskoj, osnivač hrvatskog brenda Surf'n'fries koji posluje diljem svijeta te osnivač i izvršni direktor Colak Franchise Consulting Group – tvrtke specijalizirane za savjetovanje i kreiranje koncepata franšize.

Kroz teoretski dio i niz primjera iz prakse govorilo se o tome kako franšizirati F&B koncept, koji su glavni elementi franšiznog sustava, kako funkcionira standardizacija i kontrola franšizera te koje su sve prednosti koje franšize imaju u odnosu na standardni način poslovanja.

Nakon završetka edukacije, na kojoj je sudjelovalo 20 tvrtki, uslijedila je kratka rasprava te odgovori na pitanja.

Edukaciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora i Nacionalna udruga ugostitelja.

Andrija Čolak, direktor Colak Franchise Consulting Group
Izvor: HGK