Objavljeno: 06. 03. 2018. , Ažurirano: 09. 03. 2018.

Svjetski i Europski tjedan novca koji se obilježava od 12. do 16. ožujka 2018. započeo je 5. ožujka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gdje su sudionici upozorili na važnost financijskog opismenjavanja, posebice mlađih od 19 godina, koji po financijskim znanjima i vještinama pripadaju ranjivijim skupinama.  

Nazočnima su se obratili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, viceguverner Hrvatske narodne banke Bojan Fras, Ivana Ravlić Ivanović iz Ministarstva financija te predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman. 

Ovogodišnje je predstavljanje projekata/inicijativa/programa, koji se provode u sklopu intersektorske suradnje na promociji financijske pismenosti, organizirano putem infopultova na kojem je sudjelovala i Hrvatska gospodarska komora, čiji su djelatnici zainterseiranim predstavnicima srednjih i osnovnih škola davali informacije o projektu Financijske pismenosti koji provodimo u zagrebačkim srednjim školama te o ostalim edukativno-informativnim aktivnostima u sklopu Svjetskog i Europskog tjedna novca širom Lijepe Naše.