Vrijeme održavanja: 09.07.2020. - 10.07.2020.

Objavljeno: 10. 07. 2020. , Ažurirano: 13. 07. 2020.

U organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka i Odjela za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore 9. i 10. srpnja u ŽK Rijeka održane su dvije jednodnevne HACCP edukacije.

HACCP edukacija bila je namijenjena svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane u skladu s Uredbom 178/2002 (Zakon o hrani, europsko prehrambeno pravo) te u skladu s obvezom prema Zakonu o hrani.  

Sudionicima su predstavljeni zakonski uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom su dijelu sudionici upoznati s načinima udovoljavanja zakonskim uvjetima te primjerima iz prakse kako bi mogli izraditi ili kontrolirati usklađenost vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane, analizirati opasnosti te izraditi HACCP plan. Uslijedila je kratka provjera stečenog znanja.

Edukaciju je održala Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore, a prisustvovalo joj je dvadesetak sudionika – tvrtki, obrta te predstavnika za javno zdravstvo s područja Primorsko-goranske županije.